Botoks

Botoks Nasıl Yapılır
Botoks Nedir, Nasıl Yapılır, Botoks Hakkında Detaylı Bilgi

Botoks Nedir?

Estetik kelimesi denilince aklımıza gelen ilk yöntemler arasında yer alan botoks, estetik yaptırmak isteyenlerin en çok tercih ettikleri işlemler arasında yer alır. Yaşlılığın veya çeşitli hastalıkların getirdiği kırışıklar, yüz çökmeleri ve benzeri sorunlar sebebi ile yüzünü eskiden daha diri ve gergin hale getirmek isteyenlerin öncelikli tercihleri arasında yer alan botoks, ülkemizde de birçok birey tarafında kullanılmaktadır. Botoks işlemi yaptırabilmeniz için herhangi bir deri hastalığına sahip olmamanız gerekir. Özellikle botoks tedavisini etkileyen bir ilaç kullanıyor iseniz kesinlikle botoks yönteminden vazgeçmeniz gerekir.

Botoks yaptırıp, yaptırmayacağımı nasıl anlayabilirim?

Botoks yaptırma kararını siz değil, danışacağınız ve bu tedaviyi yapacak doktor vermelidir. Sizin vereceğiniz tek karar “gerçekten botoks yaptırmaya ihtiyacım var” kararıdır. Bu kararı verdikten sonra referansı bol, bu işte tecrübe edilmiş bir doktora giderek botoks hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. 

Botoks nedir? Nasıl yapılır?

Botoks da sıvı bir madde ile uygulama yapılacak yerin doldurulurması ile işleme başlanır. İğneleme yöntemi ile yapılan botoks, oldukça uzmanlık ve bilgi gerektiren tedavi yöntemleri arasında yer almaktadır. Botoks iğnesi bildiğimiz hastahanelerde kullanılanlar iğnelerdir. Bu iğneleri sadece uygulamanın yapıldığı an bir sinek ısırığı gibi hissedilir ve ardından herhangi bir ağrı veya sızı hissedilmez.

Botoks nerelere yapılır? Botoks sonrası yan etkiler nelerdir?

Botoks, günümüzde en çok yüz bölgesine yapılmaktadır. Kırışıklık giderme / gerdirme ve göz altı torbalarını yok etmede kullanılan bu yöntem, özellikle bayanların tercih ettiği estetik tedavileri arasında ilk sırada yer almaktadır. Botoks tedavisinin sağlığı etkileyecek bir yan etkisi bulunmamaktadır. Ancak, tedavi sonrasında botoks ilacı işlem yapılan bölgedeki kasların hareket eyleminin engellemesini sağlayarak, botoks yapılan bölgede bulunan mimiklerin işlevini azaltabilir veya tamamen ortadan kalkabilmektedir. Özellikle yanak çevresine yapılan uygulama ile gülümse sırasında oluşan kırışıklık görünümünde ki mimiklerinizi görünmeyecek hale getirebilirsiniz. Böylelikle daha gergin, güzel ve genç bir surata sahip olmuş olursunuz.

Botoks fiyatları nelerdir? Botoks işlemini nerede yaptırmalıyım?

Botoks fiyatları estetik merkezlerine göre değişmektedir. Burada en önemli olan alanında uzman kadronun bulunduğu referanslı bir merkezden fiyat almanızdır. Botoks işlemi uygulayan birçok estetik merkezine giderek, genel bir fiyatlama alıp size uygun olanını seçebilirsiniz. 


Botoks ile ilgili Deneyimlerinizi Yorum Kısmında Paylaşabilir, Aklınıza Takılanları Sorabilirsiniz..

Yorum Gönder

0 Yorumlar