Hatalı saç ekimi operasyonunun sonuçları nelerdir?



Her başarısız tedavi sonrası hüsran olduğu gibi saç ekimi tedavisi sonrasında da başarısız bir sonuç çok üzücüdür. Ancak, artık tüm saç ekimi merkezleri düzenli bir şekilde denetimden geçtiği için hatalı ve sorunlu saç kimi ile pek karşılaşılmamaktadır. Tabi bu duruma gelişen teknolojinin de katkısı büyüktür. Çünkü artık tüm işlemler elektronik makineler tarafından yapıldığından işlemler sorunsuz ve hatasız olmaktadır. Denetimin iyi olması ve aletlerin iyi olması başarılı bir saç ekimi için yeterli değildir. Günümüzde saç ekimi uzmanı olmayan pek çok sağlıkçı saç ekimi yapabildiğini düşünmekte ve iddia etmektedir. Oysa kendi alanı ve tecrübesi olmayan kişiler saç ekiminde başarılı olamaz. Saç ekiminde başarıyı elde etmek isteyen kişiler, merkez araştırırken iyi karar vermeli ve aşağıda sayacağımız özellikleri bir saç ekimi merkezinde aramalıdırlar.
 
Saç ekimi merkezinde olması gerekenler:



  • Öncelikle saç ekimini gerçekleştiren hekimin mutlaka alanında uzman olması gerekmektedir.
  • Ayrıca uzman olması yeterli değildir. Bu uzmanın alanında tecrübeli ve deneyimli, başarıları ispatlanmış bir hekim olmasında fayda vardır. Bunu öğrenmek için uzmanın kendinden daha önce tedavi hizmeti alan bir hastasının iletişim adresi istemelidir. Hastanın memnuniyeti doktorun iyi olduğunu gösterir.
  •  Saç ekimi merkezi hijyen kurallarına uygun olmalı ve uzmanlar steril çalışmaya özen göstermelidir.
  • Sağlık Bakanlığınca olması gereken her türlü yasal izinleri bulundurmalı ve Sağlık Bakanlığınca denetlenen bir merkez olmalıdır.
  • Hasta ile iletişimleri iyi olmalıdır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar