Saç Ekimini Kimler Yapabilir?

Günümüzde saç ekimi yaptıracak kişilerin en çok merak ettiği, araştırdığı noktaların başında da bu konu gelmektedir. Birçok kendini uzman diye niteleyen kişi saç ekimi yaptığını iddia etmekte ve saç ekimi operasyonu yapmaktadır. En çok dikkat edilmesi gereken konu, saç ekimini yapacak kişinin tecrübeli bir kurumda çalışan plastik cerrah veya dermatologlar tarafından yapılması olmalıdır. Alanında uzman ve işini iyi yapan plastik cerrahlar sayesinde psikolojik olarak sizi büyük bir sıkıntıya düşüren ve öz güveninizi kaybettiren saçsızlık sorunundan tamamen ve etkili bir biçimde kurtulabilirsiniz. Hem doğal bir görünüm, hem de ilerleyen zamanlarda yaşanacak herhangi bir sorunda uzman doktorunuz yanınızda olacaktır.

Saç ekiminde uzman doktor seçiminin önemi nedir?

Bu konu da çok önemli soruların başında gelmektedir. Saç ekimi işlemi cerrahi bir işlemdir ve ameliyat ortamında yapılmalıdır. Operasyonu yapacak kişinin tecrübeli olması ve daha önceleri de gerekli operasyonları yapmış, başarılı sonuçlar almış olması çok önemlidir. Bu nedenle saç ekimi yapacak uzman seçimi çok önemlidir. Çevrenizde saç ekimi yaptıran tanıdıklarınız varsa onların tecrübelerinden de yararlanarak en doğru seçimi yapmak ve operasyon sonrasında hayata yeniden bağlanmak elinizde olacaktır. Psikolojik olarak kötü bir operasyon sizi daha büyük bir çöküntüye uğratacaktır, bu nedenle alanında uzman bir hekim sayesinde çok başarılı sonuçlar elde edebilir, harika ve doğal görünümlü saçlarınıza kavuşabilirsiniz.

Günümüzde saç ekimini kimler yapmaktadır?

Yazının girişinde de dediğimiz gibi saç ekimi plastik cerrahlar ve dermatologlar tarafından yapılmaktadır. Aslında yapılmaktadır demekten ziyade, bu kişiler tarafından yapılan operasyonlar daha başarılı sonuçlar vermektedir diyebiliriz. Çünkü plastik cerrahlar işlerini tamamen saç ekimine yönlendirebilir, alanlarında uzmanlaşabilir. Diğer bir sorun olarak da alanı olmadığı halde saç ekimi yaptığını iddia eden ve yapan doktorların bulunması olarak söylenebilir. Doktor olmasının yanı sıra, saç ekimi konusunda belirli bir tecrübeye sahip olmayan kişilerin yaptığı operasyonlar genellikle başarılı geçmemektedir. Bu nedenle doktor seçiminde tecrübeye ve alanlarının estetik cerrahi üzerine olmasına dikkat etmeniz, bu yönde karar almanız sizin için iyi olacaktır.


Saç ekimi yapılacak merkez nasıl olmalıdır?

Saç ekimini yapacak doktor kadar, yapılacak kliniğin nasıl bir yer olduğu da çok önemlidir. Sağlık Bakanlığı tarafından denetlenen ve onay alan kuruluşları tercih etmeniz operasyonun başarılı geçmesi sağlayacaktır. Sağlık Bakanlığı saç ekimi yapan kuruluşları düzenli olarak denetlemektedir. Bu denetlemeler yoğun bir şekilde devam etmekte ve temizlik noktasına büyük önem verilmektedir.
Operasyonun yapılacağı kliniğin temiz olması demek, operasyon sırasında vücudun herhangi bir komplikasyon geçirmesini engellemek anlamına gelecektir. Toz içindeki bir yerde yapılacak saç ekimi işlemi kötü sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle tecrübeli bir kuruluşa, denetlendiğinin bilincinde olarak ve hijyen şartlarına dikkat ederek başvurabilirsiniz. Bu durum sizin için her açıdan iyi olacaktı ve bozulan psikolojiniz başarılı bir operasyon sonrasında yerine gelecektir.

İdeal saç ekimi nasıl olmalıdır?

Saç ekimini yapacak olan doktorun tecrübeli ve alanında uzman olması ideal saç ekiminin de kolaylaşmasını sağlayacaktır. İdeal saç ekimi öncelikle saç çizgisinin güzel belirlenmesi, saçların doğal bir görünüme kavuşması gibi etkenlerle ortaya çıkmaktadır. Yanlış belirlenen saç çizgisi sonrasında saçların çıkış aşaması doğal bir görünüm sağlamamaktadır. Bu nedenle alanında uzman kişilerle ve kurumlarla çalışıp, her türlü testi yaptırmak sizin için en doğrusu olacaktır.
Günümüzde birçok yerde saç ekimi yapıldığı iddia edilmektedir. Fakat gelecek günleriniz için oldukça önemli bir karar olarak gördüğünüz böyle bir konuda rastgele adımlar atmamak ve operasyon sonrasındaki başarıyı önceden görmek için iyi seçimler yapmanız gerekmektedir. Hatalı bir saç ekimi, kişinin psikolojisini daha da bozabildiği gibi, kötü bir görüntü sağlaması nedeniyle öz güven kaybına da sebep olacaktır.

Hatalı saç ekimi operasyonunun sonuçları nelerdir?

Uzman doktor belirleme aşamasında akıllara gelen ve kötü bir senaryo olarak görülen hatalı saç ekiminin sonuçları oldukça kötü olmaktadır. Günümüzde uzman kişilerce yapılan ve denetlenen birçok kuruluş sayesinde hatalı saç ekimi artık tarih olmuştur. Gelişen teknoloji ve tıp dünyasının sürekli ileriye giden çizgisi nedeniyle hatalı saç ekimi yapmak neredeyse imkansız hale gelmiştir. Fakat burada önemli olan husus, doktor ve klinik seçiminin iyi yapılmasıdır.
Diş hekimleri dahil, farklı cerrahi alanlarda hizmet veren doktorlar saç ekimi yaptığını iddia etmektedir. Tecrübeli olmayan ve alanıyla alakası dahi olmayan bu işlem sonrasında hata yapma olasılıkları daha fazladır. Saç çizgisi belirlenmesi, steril bir ortamda işlemin yapılması temele alınması gereken en önemli konuların başında gelmektedir. Alanında uzman ve tecrübeli bir doktor, kaliteli bir kuruluş sayesinde hatalı saç ekimi işlemine maruz kalmanız imkansıza yakındır.

Saç ekimini yapacak doktorla iletişim ne derece yüksek olmalıdır?

Özellikle bu konu çok önemlidir. Saç ekimi operasyonuna karar vermeden önce yapılacak olan test ve tetkikler sonrasında uzman doktorunuzla sürekli olarak iletişim halinde olmanız ve sorunlarınızı direkt olarak kendisine iletmeniz sizin için ve operasyonun başarısı için oldukça önemli noktada bulunmaktadır. Operasyon öncesi ve sonrası yapmanız ve yapmamanız gerekenleri söyleyen, her türlü test ve tetkikleri atlamadan yapan tecrübeli bir doktor sayesinde operasyon da başarılı geçecektir.
Saç ekimi operasyonu öncesinde yapılacak olan testler sonrasında kullanılacak tekniğin ne olacağı konusunda uzman doktor karar verecek ve sizi bu operasyona hazırlayacaktır. Başarılı bir operasyon sonrasında da gerekli iletişim devam ettiği takdirde ortaya çıkabilecek bütün sorunlarda size yardım edecektir. Bu nedenle uzman ve klinik seçimi çok büyük önem arz etmektedir ve en çok dikkat edilmesi gereken konuların başında gelmektedir.


Saç ekimini yapacak doktor estetik cerrah olmak zorunda mıdır?

Saç ekimini yapacak olan doktor estetik cerrah olmak durumunda değildir. Bazı durumlarda dermatologlar da saç ekimi yapmaktadır. Fakat plastik cerrah ve dermatologlar haricinde saç ekimi yaptığını iddia eden kişilere kesinlikle itibar edilmemelidir. Estetik cerrahlar saç ekimi de dahil birçok estetik konusunda eğitim almış, devlet tarafından denetlenmiş kişilerden oluşmaktadır. Sürekli olarak eğitim alan ve kendini yenileyen cerrahlar, günümüz teknolojisine çok iyi şekilde ayak uydurmuş ve uydurmaya devam etmektedir. Bu nedenle saç ekimini de alanında uzman plastik cerrahlar ve dermatologlar yapmalıdır.
Birçok kuruluşta saç ekimini yapan kişiler plastik cerrah ve dermatolog kişilerdir. Başka alanlarda uzmanlaşmış hekimlerin saç ekimi yapması kötü sonuçlar doğurabilir, operasyon sonrası kişi memnuniyeti iyi olmayabilir. Bu açıdan düşünüldüğünde böylesine önemli bir operasyonun alanında uzman kişilere bırakılması gerekmektedir. Bu kişiler de plastik cerrahlar ve dermatolog kişilerdir.

Saç ekimini yapacak olan doktorun alanında uzman olduğunu nasıl anlarım?

Öncelikle saç ekimini yapacak olan doktorun geçmişteki saç ekimi operasyonlarının sonuçlarına bakmak gerekmektedir. Diplomasi ve saç ekimi tecrübesinin olması işinde iyi olacağı anlamına gelmektedir. Bu nedenle önceki operasyonlarda alınan sonuçların ne derece iyi olduğunu görmek, buna göre karar vermek gerekir. Çevrenizde saç ekimi yaptırmış kişilerden bilgi alabilir, onların tecrübelerinden yararlanabilirsiniz.
Bir kişinin dışarıdan bakıldığında ne derece uzman, ne derece işinde iyi olduğunun anlaşılması çok zordur. Bunun paralelinde bu konuda ismi duyulmuş ve geçmiş operasyonlarının hemen hemen hepsinde çok iyi sonuçlar almış kişilere saç ekimi yaptırmak sizin için birçok açıdan iyi olacaktır. Sonuçta saç ekimi anlık değil, ilerleyen günlerde ve senelerde yaşamınızı tamamen değiştirecek operasyonların başında gelmektedir. Hayatınızı bu derece etkileyecek olan operasyonu alanında uzman ve kaliteli bir doktorun yapması başarı şansını da oldukça arttıracaktır.

Saç ekimi operasyonun başarılı geçtiğini nasıl anlarım?

Saç ekimini yapacak doktoru seçtikten sonra gerekli testlerle birlikte hangi teknik kullanılacağına karar verilir. Bu aşamadan sonra da seans seans, açılma durumuna göre iki üç, çok fazla açılma yoksa bir iki seans sonrasında saç ekimi işlemi tamamlanacaktır. İşlem tamamlandıktan sonra saç hemen kendini toparlayamayacak ve çok güzel bir görünüm elde edemeyeceksiniz. Fakat bu durum birkaç gün, hafta sonra lehinize hızla gelişecektir.
Ekilen saçların köklerinde görülen kızarıklıklar ilerleyen günlerde ortadan kaybolacak, saç kendini topladığı ve uzadığı için doğal bir görünüme kavuşacaktır. Bu nedenle operasyonun hemen sonrasında başarılı geçtiğinin anlaşılması zordur. İlerleyen günlerde net bir şekilde değişimi gözlerinizle görecek, saçlar uzamaya başladığı zaman saçın doğal bir görünüme kavuştuğunu ve oldukça sağlıklı bir şekilde uzadığını fark edeceksiniz. Bu da psikolojik olarak öz güveninizin yerine gelmesini sağlayacaktır.

Yorum Gönder

1 Yorumlar